• Dömi Glas sousu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 015

Tarix : 29-06-2016, 19:00

Bölmə : Souslar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
800 qr ispan sousu (2 su stəkanı)
1 kg (5 su stəkanı) ət suyu
2 xörək qaşığı göbələk (doğranmış)
5 xörək qaşığı qırmızı şərab

Hazırlanması:
Bu klassik Fransız sousudur.
Ümumiyyətlə başqa souslar əldə edilməsində ana maddə olaraq istifadə edilər.
Amma tək başına da, bifştekslərə təqdim edilə bilərsiniz.
İspan sousunu, ət suyunu və göbələkləri böyük bir qazana qoyun.
Qazandakı qarışığı, orta atəşdə qanynadın.
Qaynayınca atəşin azaldıb 30 dəqiqə üçdə birini çəkənə qədər yavaş yavaş bişirin.
Sonra şərabı əlavə edin.
Qazandakı sousu dibinə tənzif döşənilmiş süzgəcdən keçirərək bir sosluğa süzüb sefrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: təqdim, Qazandakı, yavaş, xörək, qaşığı, stəkanı, sousu, dəqiqə, azaldıb, qədər, çəkənə, birini, atəşdə, qoyun, qarışığı, qanynadın, Qaynayınca, atəşin, şərabı, sosluğa
BİZİ İZLƏYİN