• Toyuq şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 18 223

Tarix : 19-07-2015, 18:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
150 q toyuq əti,
50 q şabalıd,
20 q ərinmiş yağ,
20 q təzə yaxud 10 q quru alça,
10 q keşniş,
0,1 q zəfəran,
duz,
istiot.

Hazırlanması:
İlk emaldan keçirilmiş toyuq biririlib bulyon hazırlanır. Sonra bulyona yuyulmuş düyü, yağda qızardılmış soğan əlavə edilib qaynadılır. Xörəyin hazır olmasına 15 dəqiqə qalmış əvvəlcədən isladılmış və bişirilmiş noxud, alça və ya gavalı qatılır. Bişdikdən sonra duz əlavə edilir. Sonra içinə doğranmış toyuq əti, şüyüd qatılıb yenidən qaynadılır. Süfrəyə verilən zaman üzərinə nanə qurusu səpilir.
Qeyd: yay zamanı, toyuq şorbasının hər payına 30 q təzə qırmızı pomidor salına bilər.

Nuş olsun!
Etiketlər: toyuq, qaynadılır, əlavə, Sonra, doğranmış, olsun, bilər, şüyüd, qatılıb, içinə, edilir, gavalı, noxud, qatılır, Bişdikdən, sonra, yenidən, Süfrəyə, şorbasının, zamanı
BİZİ İZLƏYİN