• Həftəbecər salatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 29233

Tarix : 19.09.2014, 10:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
10 kq göy pomidor
1 kq yerkökü
1 kq baş soğan
1 kq göy bibər
1 kq qırmızı bibər
1 kq kələm (istəyə görə)
300 q sarımsaq
300 q acı istiot
duz
2 dəstə cəfəri
2 dəstə keşniş
2 dəstə şüyüd
sirkə

Hazırlanması:
Ərzaqların hamısını yuyub, təmizləyin.
Pomidoru xırda dilimləyin.
Yerkökünü sürtgəcin iri gözündən keçirin (saman kimi).
Kələmi (əgər istifadə edəcəksinizsə) pomidor dilimləri boyda, bibərləri, acı istiotu, sarımsağı, göyərtini xırda, soğanı yarımhalqa doğrayın. Ərzaqları qarışdırıb, duzlayın. Duzunu dadına baxaraq yoxlayın, az olarsa, əlavə edin.
Bir gün ağzıbağlı qabda saxlayın. Sonra kiloluq bankalara basa-basa yığın, öz suyunu üzərinə (banka dolana qədər) tökün. Bankaları iri qazana yığıb, qapaqlarını ağızlarına qoyun, pasterizə edin. Bunun üçün banka yığdığınız qazana soyuq su tökün (bankaların içinə dolmayacaq qədər), qaynara düşəndən sonra 20 dəqiqə qaynadın. Sonra hər bankaya 1 ç.q. sirkə töküb, qapaqlarını bağlayın.

Çıxarıb bankaları başıaşağı qoyun. Bir gün sonra isə soyuq yerə yığın.

Nuş olsun!

Etiketlər: dəstə, banka, sirkə, qapaqlarını, qədər, soyuq, qoyun, qazana, tökün, xırda, yığın, sonra, bibər, Sonra, pomidor, yığıb, əlavə, Bankaları, olarsa, ağzıbağlı
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
Hesenova
evvel etmisem yasil pomidordan xosum gelmir
19 sentyabr 2015 19:08
1
HAMIYA NUS OLSUN!
BİZİ İZLƏYİN