• Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16147

Tarix : 18.03.2016, 20:00

Bölmə : Turşular, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
5 ədəd badımcan
bitki yağı
sirkə
sarımsaq
baş soğan
göyərti - cəfəri və keşniş
duz
istiot

Hazırlanması:
Saytımızda olan badımcan turşusundan fərqli olaraq, bu reseptdə badımcanın içi doldurulmur.

1. İnqredientlər hazırlanır.

2. Badımcanlar yuyulub başları kəsiləndən sonra onları qaynatmaq lazımdır. Bunun üçün onları bir qazan suya yerləşdirib, üzərinə 1 x/q duz töküb orta odda qaynadırıq.
Badımcanlar qaynadıqda, saata baxıb odu bir qədər azaldırıq ki onlar sakitcə qaynasınlar.
20 dəqiqədən sonra badımcanları çıxarmaq olar.

3. Bişmiş badımcanları sini və ya boşqab üzərinə düzüb soyumasını gözləyin.

4. Badımcanlar soyuyandan sonra, ikinci mərhələyə keçmək olar. Göyərti və sarımsaq xırda doğranılır, soğan yarımdairə formasında doğranılır.

5. Hazırlıq işləri bitdi, indi isə badımcanlara keçirik. Badımcanlar kubik şəklində doğranılır.

6. Şüşə qabın dibinə soğanlar düzülür.

7. Soğanın üzərinə doğranılmış badımcanlar düzülür. Duz və istiot əlavə edilir.

8. Badımcanın üzərinə xırda doğranmış sarımsaq əlavə edilir.

9. Yenidən soğan layı təkrarlanır.

10. Soğanın üzərinə xırda doğranmış göyərti əlavə edilir.

11. Birinci lay hazırdır. İndi isə üzərinə sirkə və bitki yağı əlavə edilir.

12. Sonra yenidən badımcan düzülür və eyni yuxarıda qeyd edilən kimi, badımcan bitənə qədər təkrarlanır. Bizdə 3 lay alındı. Sonda, üstdən mütləq sirkə və bitki yağı əlavə edilməlidir.

13. Bu şüşə qabın qapağı plastmasdan ibarıtdir və o bütün qoxuları özünə çəkir. Bunun üçün biz öncə şüşə qabı qidə zərvərəqi (folqa) ilə örtüb, üstdən qapağı bağlayırıq.

14. Turşu badımcanlar artıq 2-3 saatdan sonra qidaya yararlı olacaqlar.

15. Süfrəyə verildikdə, boşqaba töküb, üzərinə göyərti və sumax əlavə etmək olar.

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT

Badımcan turşusu (üsul 2) resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN