• Gavalı acikası resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 549

Tarix : 4-02-2016, 20:00

Bölmə : Turşular / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 kq gavalı
200 q sarımsaq (5-6 baş orta boy)
2-3 acı istiot
1 kq qırmızı şirin bibər
şüyüd, cəfəri, yaşıl və qırmızı reyhan, tərxun - hərəsindən 1 dəstə
2-2,5 x.q. duz
70-100 q şəkər tozu (gavalının sortundan asılıdır)
hərəsindən 1/4-1/2 ç.q. qara istiot, üyüdülmüş keşniş toxumu, mixək, zirə

Hazırlanması:
Sarımsağı təmizləyib yuyun, qurudun.
Gavalını yuyub dənəsini çıxarın.
Şirin bibəri və acı istiotları yuyun, şirin bibərin toxumunu çıxarın, dörd yerə bölün.
Göyərtini yuyub suyunun çəkilməsi üçün aşsüzənə yığın. Tərxunun yarpaqlarını budaqlarından ayırın.

Sarımsağı ət maşınından keçirib bir qaba qoyun.

Ayrı qaba ət maşınından gavalını, acı istiotu və bibəri, göyərtini çəkin, qalın dibli metal qazana tökün.
Duz, istiot, üyüdülmüş ədviyyat əlavə edib yaxşıca qarışdırın, orta itilikli ocaqda bişirin. Qaynara düşəndə ocağı azaldın, 15-20 dəqiqə bişirin. Sarımsaq əlavə edib daha 5 dəqiqə bişirin.

Acikanı quru steril bankalara töküb steril quru qapaqlarla bağlayın. Bankaları tərs çevirib ədyala bükün, tam soyudun. Sonra soyuq və qaranlıq yerdə saxlayın.

Gavalı acikası resepti - FOTO RESEPT

Gavalı acikası resepti - FOTO RESEPT

Gavalı acikası resepti - FOTO RESEPT

Gavalı acikası resepti - FOTO RESEPT

Gavalı acikası resepti - FOTO RESEPT

Gavalı acikası resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: istiot, bişirin, steril, üyüdülmüş, çıxarın, Sarımsağı, bibəri, yuyub, dəqiqə, yuyun, hərəsindən, əlavə, maşınından, qırmızı, şirin, Qaynara, çəkin, göyərtini, düşəndə, qalınlığını
BİZİ İZLƏYİN