• Ordubad bükməsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13900

Tarix : 9.08.2014, 23:01

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
400 q un
150 q xama
100 q kərə yağı
200 q qoz
1 st. şəkər tozu
1 x.q. bal
1 yumurtanın sarısı
0,5 ç.q. darçın
duz

Hazırlanması:
Kərə yağını 15 dəqiqə çalın. Xama əlavə edib qarışdırın. Ələnmiş un qatıb xəmir yoğurun. Sonra masanın üstünə un səpin, xəmiri üstünə qoyub 5-7 dəqiqə ətləyin.

Təmizlənmiş qozu tavada azca qovurun, sonra ət maşınından keçirib şəkər tozu, bal və darçınla qarışdırın.

Xəmiri hərəsi 300 q olmaqla kündələrə bölün. Hərəsini 5 mm qalınlıqda yayın. Ortasına bərabər qaydada iç qoyub, rulet kimi bükün, qıraqlarını içinə qatlayın.

Üzərinə yumurta sarısı çəkin.

190-200 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: un yağ yumurta quru maya şəkər tozu duz süd qoz baş soğan duz istiot sarıkök
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica