• Kuru fasulye resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6 360

Tarix : 29-12-2017, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Günel (bahasun)


Tərkibi:
2 st. ağ lobya
250 qr. sümüksüz mal əti
1 pomidor
1 x.q. tomat pastası
1 ç.q. bibər pastası (acısız)
2 baş soğan
cirə (zovgə görə)
duz
pul bibər (zövgə görə)

Qarnir üçün:
1/2 stakan nazik vermişel
2 stakan uzun düyü
2 x.q. kərə yağı

Hazırlanması:
Lobyaları axşamdan suda isladırıq. Səhər suyunu süzüb, qazana əlavə edirik. Üstünə su töküb 30 dəq. bişiririk. Lobya diri qalmalıdır, dağılmamalıdır.
Soğanı xırda kəsib kərə yağında qızardırıq. Biraz qızaranda, tikələrə kəsilmiş əti yanına əlvə edirik. Biraz qızardırıq. Tomat və bibər pastasını əlavə edirik. Qabığı soyulmuş xırda kəsilmiş pomidor əlavə edirik.
Üstünə qaynanmış su əlavə edirik, suyun çox az olmasını siz özünüz təyin edin. Amma yeməyin özü sulu olmalıdır. Ət bişəndə lobyaları əlavə edirik. Duz, pul bibər, kimyon səpirik.
Qazanın altını az xodda qoyuruq və 15 dəq. bir yerdə bişiririk. Yenədə deyirəm. lobya diri qalmalıdır. Bulyon biraz qatılaşmalıdır.
Yanına əriştəli plov etmişəm.
Düyünü soyuq suda 30 dəq. saxlayırıq. Nazik vermişeli 2 x.q. kərə yağında rəngi dəyişənə gədər qızardırıq. Düyünü əlavə edirik. 2,5 stakan su töküb duz əlavə edirik. Az xodda 30 dəq. bişiririk. Yanına mütləq bibər və baş soğan servis edin.

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: edirik, əlavə, bibər, stakan, bişiririk, qızardırıq, töküb, qalmalıdır, yağında, kəsilmiş, lobya, xodda, Biraz, Yanına, xırda, Üstünə, soğan, pastası, Düyünü, pomidor
BİZİ İZLƏYİN