• Ciyər köftəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 427

Tarix : 2-02-2016, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1.5 kq yarısı qara, yarısı ağ ciyər,
1.5 kq köftəlik bulğur,
1 böyük baş soğan,
1 şirniyyat qaşığı pul bibər,
1 şitniyyat qaşığı istiot,
4-5dənə uzunsov bibər,
Yarım şorba kâsası qədər incə doğranmışcəfəri,
onun yarısıqədər reyhan.

Üstü üçün:
200 q kərə yağı,
bir yemək qaşığı pul bibər,
yaşil soğan və cəfəri,

Hazırlanması:
Ciyər və baş soğanı maşnada çəkin.
Ölçüyə görə bulğur, pul bibər, istiot, duzqatın. İncə doğranmış yaşıl bibərlər və doğranmış cəfəri , reyhan qataraq yaxşıca yoğurun. 5-6 dəqiqə dincə qoyun.
Sonra ovuc içində yumurta böyüklüyündə yuvarlaq köftələrhazırlayın.
Diğər tərəfdə bir qazanda su qaynadın. Qaynayan suyun içinə köftələri atın (su köftələrin üstünə çıxacaq miqdarda olur) və bişirin.
Servis tabaqlarına alındığında, bir tərəfdə pul bibərli kərə yağı ,ya da sadə yağ əritdib köftələrin üzərinə gəzdirin.
İncə doğranmış cəfəri və yaşıl soğanı köftələrin üzərinə tökərək yeyilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: bibər, köftələrin, qaşığı, cəfəri, doğranmış, soğanı, yaşıl, tərəfdə, istiot, soğan, yarısı, ciyər, reyhan, bulğur, üzərinə, qaynadın, suyun, Qaynayan, köftələrhazırlayın, yumurta
BİZİ İZLƏYİN