Tərkibi:1 dənə ananas,
1 çay stəkanı döyülmüş qoz,
1 çay stəkanı fındıq,
1 şirniyyat qaşığı kərə yağı,
1 çay stəkanı quru üzüm,
1 çay stəkanı əzilmiş badam,
1 çay stəkanı antep fıstığı,
1 çay qaşığı darçın,
Yarım çay qaşığı mixək,
Yarım çay qaşığı zəncəfil ,
1 dənə portağalın rəndələnmiş qabığı,
6 dənə milföy xəmiri,
1 dənə yumurta,
Hazırlanması:Əzilmiş qoz və ardından fındığı kərə yağında qovurun.
Üzüm, badam, antep fıstığı, darçın, müxək, zəncəfil, və portağal qabığını da əlavə edib qarışdırın.
Küp-küp doğranmış ananası əlavə edib qarışdırın.
1 dənə milföy xəmirinun ortasına 1 şorba qaşığı qozlu xərcdən tökün.
Kənarlarını boxça şəklində qapadın.
Qalan milföy xəmirlərinı da eynı şəkildə hazırlayın və kənarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürtün.
Əvvəlcədən 160 dərəcə qızdırılmış fırında xəfif qızarana qədər bişirin.
İlıq olaraq servis edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, qaşığı, milföy, yumurta, antep, zəncəfil, fıstığı, darçın, Yarım, qarışdırın, əlavə, badam, Qalan, hazırlayın, şəkildə, xəmirlərinı, qapadın, şəklində, qozlu, şorba