Tərkibi:400 qr un
250 qr kəsmik
100 qr şəkər tozu
90 ml bitki yağı
2 ədəd yumurta
10 qr qabartma tozu
10 qr vanil
İçlik üçün:Cem, şokolad yağı, şor, qatılaşdırılmış süd
Hazırlanması:Yumurta şəkər tozu ilə çırpılır. Un ələnir, üzərinə yağ, yumurta – şəkər qarışığı, kəsmik, vanil, qabartma tozu əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur. Xəmir 20 dəq. dinləndirilir. Hazır xəmir 4 hissəyə bölünür. Hər bir hissə yayılıb 8 seqmentə bölünür. Bölünmüş hissələrə zövqə görə içlik qoyulub bükülür, kalka salınmış formaya düzülüb 200 dərəcəyədək qızdırılmış sobada üstü qızaranacan bişirilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, kəsmik, xəmir, vanil, qabartma, bölünür, yumurta, içlik, qoyulub, zövqə, seqmentə, bükülür, Bölünmüş, hissələrə, formaya, sobada, qızaranacan, bişirilir, qızdırılmış, dərəcəyədək