Tərkibi:1 stakan süd
2 stakan un
2 x/q zeytun yağı
½ paket maya
Duz və şəkər tozu
Hazırlanması:Südü biraz isitmək, maya və şəkər tozu əlavə edərək, qarışdırmaq. 10 dəqiqə saxlamaq.
Südün içində köpücüklər əmələ gəldikdə, ələnmiş unu, duz və yağı üzərinə əlavə edib xəmir yoğurmaq. Daha sonra, onu yumrulayaraq, yağlamaq və “gəlmək” üçün isti yerdə 1-2 saat saxlamaq.
Içliyi əlavə edərək, 20 dəqiqə 180 dərəcədə sobada bişirmək lazımdır.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, edərək, saxlamaq, dəqiqə, stakan, şəkər, yoğurmaq, sonra, yağlamaq, yumrulayaraq, Içliyi, bişirmək, lazımdır, sobada, dərəcədə, xəmir, yerdə, əmələ, isitmək