Tərkibi:1 kq moruq
1 kq şəkər tozu
Hazırlanması:Birinci moruqları təmizləyib, təmiz yuyuruq. Daha sonra moruqları bişirəcəyimiz böyük qaba töküb üzərinə şəkər tozunu əlavə edirik. Moruq tam suyunu buraxana qədər gözləyirik.
Hazır olan moruğu sobanın üstünə qoyub qaynamağa başlayana qədər bişiririk, təxminən 10 dəqiqə. Daha sonra sobanı söndürüb, kənara qoyuruq. Moruq mürəbbəsi soyuyandan sonra bankalara yığırıq.
Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, Moruq, moruqları, qədər, şəkər, bişiririk, təxminən, başlayana, qaynamağa, üstünə, qoyub, dəqiqə, sobanı, soyuyandan, bankalara, yığırıq, mürəbbəsi, qoyuruq, söndürüb, kənara