Tərkibi:Pomidor — 1kq
Şəkər — 1,3kq
Vanilin – 0,5q
Hazırlanması:Mürəbbə bişirmək üçün xırda gavalıya oxşar pomidorlar götürülür.
Pomidorlar 5-8 saniya qaynayan suya salınıb dərhar soyuq suda soyudulur və qabığı təmizlənir.
Pomidorların üzərinə qaynar şərbət tökülüb 1 gün saxlanılır.
İkinci gün şərbət süzülür, qaynadılır və pomidorların üstünə tökülür.
Üçüncü gün əməliyyat təkrar edilir.
4-cü günü isə mürəbbə hazır olana kimi bişirilir.
Ətir üçün vanilin və ya meyvə cövhəri əlavə edilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: edilir, şərbət, tökülür, üstünə, Üçüncü, pomidorların, süzülür, tökülüb, saxlanılır, İkinci, əməliyyat, qaynadılır, təkrar, meyvə, cövhəri, əlavə, olsun, vanilin, bişirilir, mürəbbə