• Pomidor mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 44 078

Tarix : 10-07-2014, 23:31

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Pomidor — 1kq
Şəkər — 1,3kq
Vanilin – 0,5q

Hazırlanması:
Mürəbbə bişirmək üçün xırda gavalıya oxşar pomidorlar götürülür.
Pomidorlar 5-8 saniya qaynayan suya salınıb dərhar soyuq suda soyudulur və qabığı təmizlənir.

Pomidorların üzərinə qaynar şərbət tökülüb 1 gün saxlanılır.
İkinci gün şərbət süzülür, qaynadılır və pomidorların üstünə tökülür.
Üçüncü gün əməliyyat təkrar edilir.
4-cü günü isə mürəbbə hazır olana kimi bişirilir.
Ətir üçün vanilin və ya meyvə cövhəri əlavə edilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: edilir, şərbət, tökülür, üstünə, Üçüncü, pomidorların, süzülür, tökülüb, saxlanılır, İkinci, əməliyyat, qaynadılır, təkrar, meyvə, cövhəri, əlavə, olsun, vanilin, bişirilir, mürəbbə
BİZİ İZLƏYİN