• Qarpız mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3336

Tarix : 30.08.2016, 22:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq hazırlanmış qarpız qabığı,
1,2 kq şəkər,
1 litr su,
0,5 q vanilin,
1-2 q limon turşusu.

Hazırlanması:
Qarpız mürəbbəsi üçün qalınqabıq qarpız sortları götürülür. Əvvəlcə qabığın yaşıl hissəsi kəsilib atılır, düzbucaq, romb (1,5-2 sm) və ya kub (2-3 sm) formasında doğranılır. 8-10 saat əhəng suyunda saxlanılır. So- nra təmiz yuyulub üstünə qaynar şərbət tökülür, arada 8 saat saxlanıl- maqla 3 dəfəyə bişirilir. Hazır olana yaxın limon turşusu və vanilin əlavə edilir. Əgər qarpız qabığı çox suludursa, doğranmış qarpız qabığını toz- şəkərlə qarışdırıb 8-10 saat saxladıqdan sonra vam istilikdə 3 dəfəyə bi- şirmək lazımdır.

Qeyd: əhəngli su hazırlamaq üçün 250 qram sönmüş əhəng 5 litr suda həll edilir, çökdürülür və süzülür.

Nuş olsun!

Etiketlər: qarpız, dəfəyə, əhəng, edilir, turşusu, limon, qabığı, vanilin, doğranmış, suludursa, əlavə, bişirilir, maqla, qabığını, Hazır, olana, yaxın, sonra, hazırlamaq, əhəngli
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica