• İspanaqlı xəngəl resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 822

Tarix : 31-03-2016, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri / Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Xəmir üçün:

Yarım kq un,
1 dənə yumurta,
2 su stəkanı su,
1 şirniyyat qaşığı duz,Xərc üçün:
1dənə soğan,
Yarım kq ıspanaq,
Yarım dəstə doğranmış təzə soğan,
1 şorba qaşığı duz,

Sos üçün:
2-3dənə pomidor,
2 şorba qaşığı zeytun yağı,

Servis üçün:
Qatıq,

Hazırlanması:
Əvvəlcə doğranmış soğanı duzla ovun.
Daha sonradoğranmış ıspanakq və təzə soğanla qarışdırın.
Xəmir üçün un, yumurta, su və duzu yoğurub , yumşaq bir xəmir əldə edin.
Limon böyüklüyündə kündələr ayırıb , yuvarlaq şəkildə açın.
İçlərinə bir çay qaşığı xərç qoyup, yarım ay şəklində qapadın.
Qaynar suda 5 dəqiqəyə yaxın bişirin.
Sos üçün rəndələnmiş pomidor və zeytun yağını 10 dəqiqə bişirib soyumağa qoyun.
Xəngəlin üzərinə qatıq və pomidor sosu gəzdirib servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, pomidor, Yarım, soğan, doğranmış, zeytun, yumurta, şorba, Xəmir, şəklində, yarım, qapadın, Qaynar, dəqiqəyə, qoyup, İçlərinə, kündələr, ayırıb, yuvarlaq, şəkildə
BİZİ İZLƏYİN