• Hamsi balığı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 20 717

Tarix : 11-02-2016, 15:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
1 kq təmizlənmiş hamsi
1 dəstə yabanı ispanaq yarpağı
3 kəvər
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
1 su stəkanı zeytun yağı
5 su stəkanı qarğıdalı unu
Duz
İstiot
Pulcuq istiot
Su

Hazırlanması:
Hamsi-ləri tamamilə təmizləyirik, sümüyünü də götürük. Yabanı ispanaq yarpaqlarını, kəvər, cəfəri və şüyüd incə nazik doğrayırıq. Qarışdırma qabına doğrayan materialları qoyuruq. Hamsi-ləri də doğrayırıq və qarışığa əlavə edirik. Üzərinə duz, istiot və pul bibər tökürük. Zeytun yağını da tökürük və yoğurmağa başlayırıq. Qarğıdalı ununu da qoyuruq və yoğururuq. Su əlavə edərək konsistensiyanı tənzimləyirik. Yağlanmış yumru şüşə soba qabına xərcimizi çıxarırıq və üzərinə basaraq düzəldirik. Üstünə də bir az zeytun yağı tökürük və üzərinə yayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: tökürük, dəstə, əlavə, doğrayırıq, istiot, üzərinə, qoyuruq, zeytun, Hamsi, cəfəri, qabına, ispanaq, kəvər, şüyüd, stəkanı, Yağlanmış, tənzimləyirik, konsistensiyanı, ununu, başlayırıq
BİZİ İZLƏYİN