• Zeytun yağlı Alinazik resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 461

Tarix : 24-06-2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
4 ədəd badımcan
3 ədəd pomidor
1 ədəd böyük soğan
3 ədəd acı bibər
1 çay stəkanı zeytunyağı
1 diş sarımsaq
duz, qara bibər, pul bibər

Hazırlanması:
Badımcanları ocaqda ya da sobada közləyin.
Soğanları doğrayın. Pomidorları kub şəklində doğrayın.
Bibərləri halqa halqa dilimləyin. Soğan, pomidor və bibəri zeytun yağında bişirin.
Duz, qara bibər pul bibərlə tam verin.
Badımcanları çəngəllə əzin.1 şorba qaşığı zeytun yağını bir tavaya qoyub üzərinə sarımsağı bütün olaraq əlavə edin yağda yüngülcə sarımsağı qızardıb alın.
üzərinə əzdiyiniz badımcanı əlavə edin 3-4 dəqiqə qovurun.
Badımcanlar, bişən sousla qarışdırın.

Nuş olsun!
Etiketlər: bibər, üzərinə, sarımsağı, Badımcanları, əlavə, halqa, doğrayın, zeytun, pomidor, olaraq, şorba, bütün, qaşığı, yağını, qoyub, tavaya, yüngülcə, bişən, Badımcanlar, sousla
BİZİ İZLƏYİN