• Zeytun yağlı yer alması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12116

Tarix : 8.07.2016, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
1 kq yer alması
2 ədəd kök
2 ədəd kartof
yarım dəstə yarpaq (dolmalıq üçün olan yarpaq)
1 xörək qaşığı un
yarım ədəd limon
1 çay stəkanı zeytun yağı
2 ədəd qənd
1 çay qaşığı duz

Hazırlanması:
Əvvəl yer alması, kartof və kökləri soyub yuyun.
Kartof və yer almalarını böyüksə ikiyə bölün, limonlu suda saxlayın.
Kökü halqa halqa doğrayın.
Xüsusi bir bıçaqının varsa kökü yumru yumru kəsə bilərsiniz.
Sonra yarpaqları yuyun.
Bu yeməkdə yarpağın olması şərt deyil, arzu etsəniz istifadə edin.
Qazana zeytun yağını qoyub, unu əlavə edin və un sararıncaya qədər qovurun.
Yeməyin suyunu qoyub, tərəvəzləri qatın.
Qənd və duzu da əlavə edin.
Orta atəşdə kökləri qapağı bağlı şəkildə yumuşalana qədər bişirin.
Soyudaraq süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: yuyun, kökləri, zeytun, halqa, qoyub, qədər, əlavə, qaşığı, yumru, kartof, alması, yarpaq, yarım, deyil, qovurun, Yeməyin, sararıncaya, etsəniz, yağını, suyunu
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN