• Sobada hinduşka resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1592

Tarix : 1.05.2017, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 ədəd hinduşka (təxmini 2kq),
1 limon,
1 diş sarımsaq,
2 ədəd kök (orta ölçülü),
6 x.q. kərə yağı,
2 ədəd baş soğan,
1 st su,
duz

Hazırlanması:
Əvvəlcə içi təmizlənmiş hinduşkanı duzlayırıq. Yerkökünün qabığını soyub, hər birini 4 yerə bölürük,limonun isə suyunu sıxırıq. Qazana hinduşka, soğan, sarımsaq, yerkökü və yağ əlavə edib, üzərinə su tökərək qaza qoyuruq. Suyunu sıxtığımız limonun qabıqlarını da əlavə edib, qazanın qapağını bağlıyırıq.

Su qaynayanda qazandakıları soba qabına töküb, əvvəlcədən qızdırılmış sobada hinduşkanın əti yumuşalana kimi hər iki üzünə çevirərək bişiririk. Ara bir qabın dibindəki sudan qaçıqla götürərək hinduşkanın üzərinə tökürük. Bu hinduşkanın yaxşı qızarması üçün əsas şərtlərdən biridir.

Bişən tərəvəzləri isə püre halına salaraq hinduşka ilə birlikdə və ya ayrı bir qabda süfrəyə vermək olar.

*Qeyd. Əgər hnduşkanın daha tez bişməsini və ətinin ağ qalmasını istəyirsinizsə, sobaya qoyan zaman üzərinə limon suyu tökün.

Nuş olsun!

Etiketlər: üzərinə, hinduşkanın, hinduşka, limonun, soğan, əlavə, limon, sarımsaq, qızarması, şərtlərdən, biridir, Bişən, yaxşı, sudan, qabın, bişiririk, çevirərək, dibindəki, tərəvəzləri, götürərək
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica