• Firni resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 151

Tarix : 7.09.2019, 12:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Süd - 1 stəkan (200 ml)
Düyü unu - 2,5 y.q. (təxminən 40-46 qr)
Şəkər - 1,5 y.q.
Gül suyu (Gülab) - 1,5 y.q.
Duz - bir çimdik
Darçın - bir çimdik
Yağ - 5 q

Hazırlanması:
Qazanda süd, şəkər, duz və düyü ununu qarışdırırıq, ocağı açırıq, qatılaşana qədər qarışdırıb bişiririk. Süfrəyə vermədən öncə kiçik bir dilim yağ yanına qoyun və ya əritdiyiniz yağı üzərinə töküb, darçınla bəzəyin. Firnini isti-isti yemək lazımdır.

Bal (əsasən də tünd növ) - bitki və heyvan mənşəli məhsullardan mikroelementlərlə ən zəngin bir enerji qaynağıdır. Bizim məsləhətimiz şəkərin balla əvəz olunmasıdır.

Nuş olsun!

Etiketlər: çimdik, lazımdır, əsasən, bitki, heyvan, yemək, Firnini, töküb, darçınla, bəzəyin, mənşəli, mikroelementlərlə, məsləhətimiz, şəkərin, balla, olunmasıdır, Bizim, qaynağıdır, üzərinə, zəngin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN