• Qızılgül ətirli halva resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6955

Tarix : 12.08.2014, 23:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar, Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 st. su
2 st. gül suyu (gülab)
1 paket marqarin
1 kq un
3 yumurta
1 ç.q. soda

Şərbət:
4 st. su
4 st. şəkər tozu
0,5 limonun şirəsi

Hazırlanması:
Su, gül suyu və marqarini bir qazanda qaynadın. Üzərinə ələnmiş unu az-az əlavə edib sürətlə qarışdırın. Çalışın, lopalar qalmasın. Xəmir halına gələndə ocaqdan götürün.

Soyuduqdan sonra yumurta və sodanı əlavə edib qarışdırın.

Soba sinisini yağlayın. Xəmiri içinə döşəyin (əlinizlə basıb hamarlayın) və zövqünüzə görə, romb və ya düzbucaqlı, kəsin. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızaranadək bişirin.

Şərbət: su və şəkəri bir qazanda qaynadın. Qaynadıqdan 10 dəqiqə sonra limon şirəsini əlavə edin. Bir buğum qaynadıqdan sonra ocaqdan götürün. Qızarmış halvanı sobadan çıxarıb üzərinə qaynar şərbəti tökün. Yenidən sobaya qoyub daha 5 dəqiqə bişirin.

Süfrəyə soyuyandan sonra verin.

Nuş olsun!

Etiketlər: sonra, əlavə, dəqiqə, qarışdırın, qaynadın, götürün, ocaqdan, qazanda, yumurta, bişirin, dərəcə, sobada, şirəsini, limon, qızdırılmış, üzəri, şəkəri, buğum, Qaynadıqdan, qızaranadək
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica