• Sultan kətəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 18 284

Tarix : 16-08-2015, 18:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
4-5 damcı limon suyu,
1.5 su stəkanı şəkər,
2 su stəkanı su,
1.5 sustəkanı un,
2 yemək qaşığı duru yağ,
3 yemək qaşığı şəkər,
2 yemək qaşığı irmik,
1 paket vanilin,
1 paket qabartma tozu,
1 yumurta
125 gr margarin,
Mavi ve ağ xaşxaş,
Qoz,

Hazırlanması:
Şərbət üçün:

1.5 su stəkanı şəkər ilə 2 su stəkanı suyu 10 dk qaynadın.
Limon suyunu əlavə edib 5 dk daha qaynadıb , soyumağa qoyun.
Xəmirin ərzaqlarını bir qaba alıb yoğurun.
Qoz böyüklükdə toplar ayırıb yuvarlayın və xaşxaşa bulayın.
Üzərinə qoz qoyun.
180 dərəcə fırında qızarana qədər bişirin.
Pişən kətələrin üzərinə qaşıq yardımıyla şərbət tökün.
Kətə isti şərbət soyuq olmalıdır.
Kətələrin təpə hissəsindən şərbəti tökün ki, təpələri quru qalmasın.
4 saata qədər soyuducuda saxlayıb servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, qaşığı, yemək, şəkər, qoyun, tökün, paket, şərbət, qədər, qaşıq, yardımıyla, dərəcə, fırında, üzərinə, bişirin, Pişən, kətələrin, qızarana, hissəsindən, saxlayıb
BİZİ İZLƏYİN