• Moruxlu keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 401

Tarix : 27-06-2018, 18:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Mehriban


Tərkibi:
2 yumurta
1stakan şəkər tozu
80 gr kərə yağı əritmək
0,5 stakan süd
1 stakan+2 yemək gaşığı un
1,5 çay gaçığı gabartma tozu
1 cimdik soda (bıçağın ucunda)
1 cimdik duz
100 gr morux(2 ovuc) əvvəlcədən təmizləmək.
üstünə səpmək üçün şəkər kirşanı.

Hazırlanması:
1. Yumurta və şəkəri yaxşıca ağaranadək çalmax.
2. Ərinmiş və ilınmış yağı əlavə etmək, çalmax.
3. Ələyin içinə un,soda,gabartma tozu və duz goyub, birbaşa çırpılmış məhlulun üstünə ələmək.
Gaşıxla un çırpılmış məhlula garışanadək garışdırmak (artıg mikseri istifadə etmək olmaz) və garışdırmağa davam edərək südü az-az əlavə etmək.
Orta gatılıxda bir xəmir alınmalıdır, nə ayran kimi axışgan, nə süzmə kimi gatı. Ona görə südü az-az əlavə edin.
4. Ən axırda moruğu əlavə edin və 3-4 cəld hərəkətlə xəmiri garışdırın.
5. Yağlanmış unlanmış soba gabına xəmiri tökün, gaşıxla yayın və 170t isidilmiş sobada 30-35 dəg bişirin.
Bişən keksin üstünə soyuyandan sonra şəkər kirşanı səpin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, üstünə, etmək, şəkər, cimdik, kirşanı, çalmax, çırpılmış, gabartma, stakan, xəmiri, axırda, süzmə, moruğu, alınmalıdır, davam, garışdırmağa, olmaz, edərək, gatılıxda
BİZİ İZLƏYİN