Tərkibi:
Baza üçün:
1 litr süd
1 stəkan mannı
1,5 stəkan şəkər
1 xörək qaşığı nişasta
3 xörək qaşığı mavi xaşxaş
1 paket vanil
1 xörək qaşığı kərə yağı
Sousu üçün:
1 stəkan çiyələk
1 stəkan su
2 xörək qaşığı nişasta
3 xörək qaşığı şəkər
3-4 damla limon suyu
Hazırlanması:
Vanil və kərə yağı xaricindəki bütün maddələri bir tavada qarışdırın və xəmir kimi bişirin.
Qaynarmağa yaxın xaşxaşı əlavə edin.
Qaynadıldıqdan sonra üzərinə vanil və kərə yağı əlavə edib qarışdırın.
Tart qəlibinin altını isladın və artıq suyunu buraxın.
Xəmiri qəlibin içinə tökün.İlk istilik çıxdıqdan sonra soyuducuya qoyun və soyuducuda 2 saat saxlayın.
Sos üçün çiyələkləri dörddə birinə ayırın.
Hazırladığınız qazana çiyələk, su və şəkər əlavə edib qaynadın.
Qaynayan sousu bir qarışdırıcının köməyi ilə hamar olana qədər əzin.
Yenidən ocağa aparın və ocağı yandırın. Ayrı bir qabda nişastanı bir az su ilə açın.
Yavaşca qarışdıraraq qaynayan çiyələk sousuna əlavə edin.
Nişasta sousu qatılaşdırıqda bir neçə damla limon sıxıb sobadan çıxarın.
Mannı əsasını tart qəlibindən çıxarın.
Sousu ortadakı boşluğa tökün. Yenə də ilk istilik çıxandan sonra soyuducuya qoyun və 2-3 saat dincəlin və verin.
Nuş olsun!