• Albalılı krem karamel resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4658

Tarix : 10.07.2016, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 1-2


Tərkibi:
1 su stəkanı tumu çıxarılmış albalı
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı su
Yarım su stəkanı
4 şorba qaşığı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 paket vanil
2 ədəd yumurta
2 ədəd yumurta sarısı

Hazırlanması:
Abalı, kərəyağı, su və 1 xörək qaşığı toz şəkəri 2-3 dəqiqə bişirin.
Sununu və dənəsini ayırıb kənara qoyun.
Yarım su stəkanı toz şəkəriri tavaya alıb ocağa oturdun.
Karamel olana qədər qarışdırıb albalı suyunu əlavə edin.
3 dəqiqə daha bişirib 4 ədəd qaba pay edin.
Soyuması üçün kənara qoyun.
Süd və vanili qaynadıb ocaqdan götürün.
Ayrı bir yerdə yumurta, yumurta sarısı və qalan 3 xörək qaşığı toz şəkəri yaxşıca çırpıb, südlü qarışığa əlavə edin və qarışdırın.
Qarışığı 4 ədəd qaba boşaldın.
150 dərəcə sobada 35-40 dəqiqə bişirib soyumağa qoyun.
Qabları isti suyun içinə batırıb çıxarın.
Servis qablarına tərs çevirib çıxarın.
Üzərinə, kənara ayırdığınız albalı dənələrini yerləşdirin.
Soyuq olaraq servis edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, stəkanı, xörək, yumurta, qoyun, albalı, dəqiqə, kənara, şəkəri, bişirib, çıxarın, sarısı, əlavə, Yarım, dərəcə, boşaldın, sobada, soyumağa, suyun, Qabları
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica