• Badambura resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 703

Tarix : 22-11-2016, 20:00

Bölmə : Peçenye reseptləri / Xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Xemir üçün:
250 qr yumşaq kere yağı,
3 yumurta,
1 st ilıq süd,
1 x.q.şeker,
maya,
duz,
1 kq-a qeder un.

İçlik üçün:
300 qr badam,
300 qr şeker tozu,
hil,
vanilin..

Aralarına sürtmek üçün300-350 qr yağ

Hazırlanması:
Erzaqlardan yumşaq xemir yoğururuq,1-1,5 saatlığına isti yerde qoyuruq, bu zaman erzinde xemiri2-3 defe tekrar yoğururuq. Xemir geldikden sonra 12 kündeye bölürük(6-6 yayıb iki defeye hazırlayacıyıq).Kündeleri yayıb arasını yağlayırıq, 6 denesin yaydıqdan sonra sıx rulet bükürük,1,5 sm enliyinde kesirik. Kesilmiş terefi üste qoyub, yavaşca aralayırıq, içlik qoyub peroşki kimi bağlayırıq, üz üste çevirib liste yığırıq. Qalan 6 künde ile de eyni proseduru tekrar edirik. Badamburaları isti sobada 180 derecede teqriben 20-25 deqiqe bişiririk. Soyumuş badamburaların üstüne şeker kirşanı sepirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: şeker, Xemir, qoyub, yoğururuq, yayıb, sonra, yumşaq, tekrar, bağlayırıq, çevirib, liste, aralayırıq, Kesilmiş, kesirik, terefi, yavaşca, içlik, yığırıq, peroşki, künde
BİZİ İZLƏYİN