• Badambura resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10266

Tarix : 22.11.2016, 20:00

Bölmə : Peçenye reseptləri, Xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Xemir üçün:
250 qr yumşaq kere yağı,
3 yumurta,
1 st ilıq süd,
1 x.q.şeker,
maya,
duz,
1 kq-a qeder un.

İçlik üçün:
300 qr badam,
300 qr şeker tozu,
hil,
vanilin..

Aralarına sürtmek üçün300-350 qr yağ

Hazırlanması:
Erzaqlardan yumşaq xemir yoğururuq,1-1,5 saatlığına isti yerde qoyuruq, bu zaman erzinde xemiri2-3 defe tekrar yoğururuq. Xemir geldikden sonra 12 kündeye bölürük(6-6 yayıb iki defeye hazırlayacıyıq).Kündeleri yayıb arasını yağlayırıq, 6 denesin yaydıqdan sonra sıx rulet bükürük,1,5 sm enliyinde kesirik. Kesilmiş terefi üste qoyub, yavaşca aralayırıq, içlik qoyub peroşki kimi bağlayırıq, üz üste çevirib liste yığırıq. Qalan 6 künde ile de eyni proseduru tekrar edirik. Badamburaları isti sobada 180 derecede teqriben 20-25 deqiqe bişiririk. Soyumuş badamburaların üstüne şeker kirşanı sepirik.

Nuş olsun!

Etiketlər: şeker, Xemir, qoyub, yoğururuq, yayıb, sonra, yumşaq, tekrar, bağlayırıq, çevirib, liste, aralayırıq, Kesilmiş, kesirik, terefi, yavaşca, içlik, yığırıq, peroşki, künde
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN