• Şəkərbura resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 464

Tarix : 24-11-2016, 17:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 yumurtanın sarısı,
500 qr yağ,
1/3 ç.q. maya,
1 kq un,
Apardiği qeder iliq süd

İçlik:
1 kq findiq,
900 qr şəkər,
Döyülmüş hil,
Vanilin

Hazırlanması:
Yumuşalmiş yağ ile unu biçaqla döyecleyirik,tam qarişdiqdan sonra yumurta sarilarini ,evvelceden isladilmiş mayani ve apardiği qeder iliq südü elave edib xemir yoğururuq.Xemir ne berk nedeki yumuşaq olmamalidir...
Xəmiri 1 saat serin temperaturda saxlayiriq, çalışın ki,çox acıtmayın şəkərburanın naxışları bişəndə itməsin.
Kiçik kündələrə bölürük və oxlovla açıb içlik qoyuruq. Qıraqlarını səliqəylə büküb, maqqaş ilə naxışları vururuq.
Sobanın listinə perqament kağızını sərin və şəkərburaları 175-180 C-də teqriben 20 deqiqe bişirin...

Nuş olsun!
Etiketlər: naxışları, qeder, bölürük, kündələrə, qoyuruq, oxlovla, Kiçik, içlik, bişəndə, çalışın, acıtmayın, şəkərburanın, Qıraqlarını, itməsin, büküb, şəkərburaları, sərin, teqriben, deqiqe, bişirin
BİZİ İZLƏYİN