Tərkibi:2 Stəkan irmik
1 Stəkan günəbaxan və ya fındık yağı
2 Stəkan su
2 Stəkan süt
3 Stəkan şəkər
1 Stəkan iç badəm
Darçın
Hazırlanması:Duru yağ qazana qoyulur, orta alovda qızdırılır, üzərinə iç qabığı soyulmuş badəm qoyulur.
Badəm az çəhrayılaşdıkda irmik əlavə olunur qarışdırarak qovrulur.
İrmik açık qəhvə rəng alınca fırın söndürülür.
Fırın söndükdən 5 dəqiqə sonra, sütün 1 stəkanı əlavə olunur, qarışdırılır.
Fırın yenidən yandırılır, üzərinə 1 stəkan süt, 2 stəkan su və 3 stəkan şəkərdən olan, soyuq şərbət irmiyin üzərinə tökülür.
Çok az alovla çok qarışdırmadan şərbət çəkənə qədər bişirilir. ( 30 dəqiqə qədər)
İrmik halvası tam susuz bir hal alınca, fırından alınırŞ üzərinə dəmlənməsi üçün kağız dəsmal qapdılır.
Dəmləndikdən sonra havla bir çəngəllə qarışdırılaraq dənə dənə olması sağlanılır.
Servis qabına alınır, üzərinə tarçın səpilir, servisə aparılır.
Nuş olsun!
Etiketlər: Stəkan, üzərinə, stəkan, irmik, Fırın, olunur, əlavə, sonra, qoyulur, İrmik, badəm, şərbət, alınca, qədər, dəqiqə, kağız, dəmlənməsi, susuz, çəkənə, qarışdırmadan