• İrmik halvası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13196

Tarix : 15.06.2016, 18:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
2 Stəkan irmik
1 Stəkan günəbaxan və ya fındık yağı
2 Stəkan su
2 Stəkan süt
3 Stəkan şəkər
1 Stəkan iç badəm
Darçın

Hazırlanması:
Duru yağ qazana qoyulur, orta alovda qızdırılır, üzərinə iç qabığı soyulmuş badəm qoyulur.
Badəm az çəhrayılaşdıkda irmik əlavə olunur qarışdırarak qovrulur.
İrmik açık qəhvə rəng alınca fırın söndürülür.
Fırın söndükdən 5 dəqiqə sonra, sütün 1 stəkanı əlavə olunur, qarışdırılır.
Fırın yenidən yandırılır, üzərinə 1 stəkan süt, 2 stəkan su və 3 stəkan şəkərdən olan, soyuq şərbət irmiyin üzərinə tökülür.
Çok az alovla çok qarışdırmadan şərbət çəkənə qədər bişirilir. ( 30 dəqiqə qədər)
İrmik halvası tam susuz bir hal alınca, fırından alınırŞ üzərinə dəmlənməsi üçün kağız dəsmal qapdılır.
Dəmləndikdən sonra havla bir çəngəllə qarışdırılaraq dənə dənə olması sağlanılır.
Servis qabına alınır, üzərinə tarçın səpilir, servisə aparılır.

Nuş olsun!
Etiketlər: Stəkan, üzərinə, stəkan, irmik, Fırın, olunur, əlavə, sonra, qoyulur, İrmik, badəm, şərbət, alınca, qədər, dəqiqə, kağız, dəmlənməsi, susuz, çəkənə, qarışdırmadan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN