Tərkibi:Süd 150 ml
İysiz bitki yağı 300 ml
Acılığı çox olmayan xardal 1 x.q.
Limon suyu 2-3 x.q.
Duz zövqə görə
Hazırlanması:1. Otaq temperaturunda olan südü və bitki yağını qarışdırın. Duzlayıb xardal əlavə edin.
2. Qatışığı emulsiyaya çevrilənə kimi blenderlə çalın.
3. Limon suyu əlavə edin, qatılaşana kimi çalıb zövqə görə duz tökün.
Hazır mayonezi 10 gün soyuducuda saxlamaq olar.
Nuş olsun!
Etiketlər: Limon, zövqə, xardal, əlavə, bitki, çalıb, qatılaşana, çalın, tökün, blenderlə, mayonezi, olsun, saxlamaq, soyuducuda, çevrilənə, Hazır, emulsiyaya, temperaturunda, Hazırlanması, İysiz