• Gülkələmli keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3517

Tarix : 7.01.2020, 12:00

Bölmə : Tərəvəz yeməkləri, Duzlu xəmir işləri, Qəlyanaltılar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
400 q gül kələmi,
1 ədəd orta boy soğan,
1/2 su stəkanı bişirilmiş toyuq döşü,
3 yumurta,
3/4 su stəkanı süd,
1/2 su stəkanı zeytun yağı,
2,5 su stəkanı un,
100 q pendir,
1 çay qaşığı duz,
2 çay qaşığı istiot,
1 paket qabartma tozu,

Hazırlanması:
Gül kələminin çiçəklərini ayırın.
Kiçik kiçik doğrayıb bir qazana yığın.
Üzərinə su əlavə edib gül kələmləri bir azca yumşalana qədər, yəni 4-5 dəqiqə bişirinb süzün.
Soğanları soyun və incə-incə doğrayın.
Yumurtaları bir qabın içərisinə qırınvə yüngülcə çırpın.
İçərisinə duru yağ və südü əlavə edein.
Un və qabartma tozunu ələyərək südün içərisinə qatıb bir keks xəmiri əldə edin.
Xəmirin içərisinə gül kələmini, soğanı , istərsəniz də toyuq döşü və ya pendir də əlavə edə bilərsiniz.
Son olaraq duz və istiotunu atın.
Gözəlcə qarışdırın.
Keks xəmirini yağlı kağız sərdiyiniz bir keks qəlibinin içinə alın.
180 dərəcədə bişirin.
Bişdikdən sonra çıxarın veəbir az dincə qoyun.
Ardından dilimləyərək servis edin.

Nuş olsun!


Etiketlər: stəkanı, əlavə, içərisinə, pendir, qaşığı, qabartma, toyuq, bilərsiniz, istiotunu, olaraq, Gözəlcə, xəmirini, qarışdırın, istərsəniz, Xəmirin, südün, ələyərək, qatıb, xəmiri, kələmini
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN