• Berlin ponçikləri resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5344

Tarix : 9.09.2016, 17:00

Bölmə : Xəmir işləri, Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1) 600 ml. bitki yağı
2) 250 qr. buğda unu
3) 150 ml. inək südü
4) Duz
5) 1 x.q. konyak (olmasa da olar)
6) 20 q. maya
7) 1 toyuq yumurtası sarısı
8) 60 qr. şəkər tozu
9) 8 q. vanill
10) 30 q. kərə yağı
11) Meyvə cemi (alma, çiyələk və s.)

Hazırlanması:
- Südü qızdırıb, üzərinə 1 x.q. şəkər tozu 2 ç.q. un və maya töküb qarışdırırıq, 15 dəq. sakit qoyuruq,
- Ayrıca qabda yumurta sarısı, bitki yağı, şəkər tozu, duz, vanilli qarışdırırıq,
- Acımış xəmir-mayanı üzərinə əlavə edib,ehmallıca qarışdırırıq.
- Duz əlavə edib,tədricən unu hissə-hissə əlavə edirik.
- Hamar xəmir olana qədər yoğururuq.
- Xəmiri dərin qaba qoyub üstüne dəsmalla örtüb,1 saat isti yerə qoyuruq.
- Xəmir gəldikdən sonra stolun üstünə un səpib xəmiri kundələyirik.
- Xəmiri 1 sm qalınlıqda yayıb, stəkanla yumru kəsirik
- Perqament kagızının üzərində 30 dəq saxlayırıq
- Duru yağı qızdırırıq, ponçiklərin hər iki tərəfini qızardırıq.
- Yağını çəkmək üçün mətbəx safetinin üzərinə qoyuruq
- Mətbəx şprisini cemle doldurub,ponçiklərin içini doldururuq.
- Üzərinə şəkər kirşanı səpirik.

Nuş olsun!

Etiketlər: şəkər, üzərinə, qarışdırırıq, əlavə, qoyuruq, bitki, Xəmiri, ponçiklərin, hissə, xəmir, sarısı, Perqament, kagızının, saxlayırıq, üzərində, stəkanla, xəmiri, səpib, üstünə, kundələyirik
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica