• Qarpız qabığı mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9386

Tarix : 30.12.2015, 16:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Uzununa kəsilmiş 2 dilim qarpızqabığı,
2 stəkan su,
3 su stəkanı şəkər,
7-8 dənə mixək,
Limon suyu,

Hazırlanması:
Qarpız qabığının yaşıl hissəsini soyun.
Qalan ağ hissəsini isə incə dilimlər ilə dilimləyin.
Qazana suyu qoyub qaynadınvə qarpız qabıqlarını ataraq vam odda 40-45 dəqiqə qaynadın.
Qarpız qabıqları yumşaldıqdan sonra şəkəri atın.
Sonra müxəyi də ataraq ara-sıra qarışdıraraq daha 30-35 dəqiqə bişirin.
Qarpız qabığı mürəbbəsi ndən alınan bir damcını soyuq bir tabağa damcılladanda top kimi yuvarlanırsa mürəbbə hazırdır demək.
Limon suyunu da əlavə edib daha 2 dəqiqə daha bişirib isti halda bankalara yığıb ağzını möhkəm bağlayın.

Nuş olsun!

Etiketlər: Qarpız, dəqiqə, Limon, ataraq, hissəsini, alınan, mürəbbəsi, damcını, soyuq, tabağa, bağlayın, olsun, müxəyi, qarışdıraraq, bişirin, qabığı, damcılladanda, yuvarlanırsa, ağzını, əlavə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica