• Böyürtkən mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 40716

Tarix : 12.06.2014, 16:26

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Böyürtkən- 1 kq (təmizlənmiş)
Şəkər- 900 qr
Gülab 2 x.q
(Gülab yoxdursa su)

Hazırlanması:
Böyürtkənləri təmizləyin(saplaqlarını və əzilmişlərini),yuyun. Böyürtkənlər dənə -dənə durmalı və təmizləndikdən sonra 1 kq olmalıdır. Bunun üçün siz 1.5 kq böyürtkən almalısınız. Büyürtkənlərin suyunu tamamilə süzüb iri cəmə tökün. Üzərinə 2 x/q gülab tökün. Gülab yoxdursa su tökün. Çox su tökmək olmaz.
2 x.q gülab mürəbbəni ilk oda qoyanda dibinin yanmaması üçündür. Sonra meyvələrin öz suyu çıxır.

Meyvələrin üzərinə 900 qr şəkərin yarısını tökün və cəmi qazın üzərinə qoyun.
Qaz orta odda olmalıdır. Şəkərlər əriyənə kimi cəmin hər iki tərəfindən tutub silkələyin.
Qaşıqla qarışdırmaq əsla olmaz!!! Şəkər əriyiyəndən sonra yerdə qalan şəkəri də üzərinə tökün o da ərisin.
Böyürtkən mürəbbəsi qaynağa düşənə kimi arada cəmi silkələyin. Qaynağa düşəndə mürəbbənin üzərinə ağ kəf əmələ gələcək.
Deşikli qaşıqla bu kəfi yığın. Arada cəmi yenə silkələyin və yenə kəfi yığmağa davam edin. 15-17 dəqiqə.
Bu vaxt ərsində mürəbbə həm bişəcək həm də kəfi getdikcə azalacaq. Vaxt bitən kimi cəmi qazın üzərindən götürün.
Kənara qoyun soyusun. Qeyd-kənarda olarkən əgər yenə üzərində kəf varsa qaşıqla götürün. Yığdığınız kəfi tullayın.
Mürəbbə təmiz olmalıdır. Böyürtkən mürəbbəmiz hazırdır.

Əgər mürəbbəni qışa saxlamaq istəyirsinizsə- Bankanı və qapağını əvvəlcə yaxşıca yuyun. Və təmiz qurulayın.
Bir damla belə su qalmasın. Tam soyuduqdan sonra mürəbbəni bankaya tökün.Ağzına kimi tam doldurun.
Hava qalacaq yeri olmasın. Üzərinə 1 x.q şəkəri səpin və üzərinə öncə salafan sonra da qapağı qoyun. Və ağzını bərk sıxın ki heç hava girməsin içinə. Soyuq yerdə qış üçün saxlaya bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: tökün, üzərinə, sonra, silkələyin, Gülab, Böyürtkən, qoyun, mürəbbəni, olmalıdır, götürün, qazın, olmaz, yerdə, Üzərinə, yoxdursa, Şəkər, qaşıqla, gülab, şəkəri, təmiz
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica