• Əncir mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 228490

Tarix : 11.07.2014, 00:13

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq əncir
1 kq şəkər tozu
0,25 stəkan su
bir az limon turşusu

Hazırlanması:
Mən əncirin qabığını soyuram, amma qabığlı da mürəbbə bişirmək olar.

Qabığından soyulmuş əncirin üstünə şəkər tökülüb bir neçə saat saxlanılır.

Bu müddətdə əncir şirəsini buraxır. Sonra zəif alov üzərinə qoyulur ¼ stəkan su (hər 1 kq-ya) tökülür. Bir saatadək bişirilir. Yaxşı olar ki üstündək yığılan kəfi tullayasız.

Hazır olana yaxın limon turşusu ya limon şirəsi əlavə edilir (amma bu mütləq deyil).

Nuş olsun!


Etiketlər: limon, əncirin, əncir, turşusu, şəkər, stəkan, yığılan, üstündək, tullayasız, Yaxşı, tökülür, Hazır, saatadək, bişirilir, əlavə, mütləq, deyil, olsun, edilir, qoyulur
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
seva
men qabiqli bisirirem cengelle desiremki siresi icine dolsun emeyinize gore size derin tesekkurumu bildirirem biz qadinlara yol gorsedir bilmediklerimizi bildirirsiniz
15 avqust 2014 22:18
2
Offline
gulnar
biz enciri qabiqli biwiririk.2 yerindende cengelle dewirik.ela murebbesi olur.
12 iyul 2014 14:03
1
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN