• Albuxarılı-zirincli plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11032

Tarix : 15.09.2014, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1,5 st. uzun düyü
500 q dana əti
3 yerkökü
3 diş sarımsaq
1 iri baş soğan
8-10 ədəd dənəsiz albuxarı
zirinc - zövqə görə
duz, istiot - zövqə görə

Hazırlanması:
Əti doğrayın. Qazana bitki yağı töküb əti qızarınca qovurun. Xırda doğranmış soğan və sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü əlavə edin. Soğan da qızılı rəng alanda doğranmış albuxarı, zirinc, duz, istiot, yuyulmuş düyü və onun üstünə çıxanadək su əlavə edin. Düyü suyu bir az özünə çəkəndən sonra sarımsaq dişlərini uzunasına doğrayıb düyünün üstünə batırın, azca duz səpin. Qazanın qapağını örtüb vam odda 40-50 dəqiqə dəmləyin. Bu müddətdə qapağı açmayın.

Nuş olsun!

Etiketlər: zövqə, doğranmış, üstünə, əlavə, zirinc, istiot, yerkökü, albuxarı, sarımsaq, soğan, səpin, batırın, düyünün, uzunasına, sonra, dişlərini, doğrayıb, dəqiqə, qapağı
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN