• Balıq buğlaması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 269

Tarix : 12.09.2019, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Balıq yeməkləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Balıq – 200 qr
Soğan – 2 ədəd
Keşniş, şüyüd – bir budaq
Yağ – 1 y.q.

Hazırlanması:
Balıqı dilimlərə bölürük, bir hissəsini qazana yerləşdiririk, üstünə incə üzük formasında kəsilmiş soğan və doğranmış göyərtiləri səpirik. Daha sonra balığın ikinci hissəsini düzürük, soğan və göyərtini səpirik. Yayda 1-2 pomidor və biraz alça da əlavə etmək olar. Duzlayıb, istiotlayırıq, limon suyu tökürük və sarikök səpirik. Üstünə bir qədər kərə yağı qoyuruq. Qazanın qapağını bağlayırıq və ən zəif odda buğlanmağa qoyuruq.

Balıq, bədəni qiymətli yağ turşuları, linoleik və arxidon (məşhur Omeqa 3 və Omeqa 6) ilə doyurur, onlar beyin hüceyrələrinin bir hissəsidir. Həmçinin, Omeqa 6 qanda zərərli xolesterinin səviyyəsini azaldır, qan dövranı və ürək-damar sisteminin işinə faydalı olan ateroskleroz riskini azaldır. Balıqdakı fosforun yüksək tərkibi sinir sisteminin işinə təsir göstərir, effektivliyini artırır, halsızlığı aradan qaldırır.

Nuş olsun!

Etiketlər: səpirik, Omeqa, Balıq, soğan, işinə, azaldır, hissəsini, qoyuruq, sisteminin, hüceyrələrinin, beyin, onlar, hissəsidir, Həmçinin, zərərli, qanda, doyurur, halsızlığı, linoleik, turşuları
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN