Tərkibi:1 kq un
1 çimdik duz
su
1 kq kərə yağı
Şərbət üçün:1 l su
800 q şəkər tozu
1 x.q. sarıkök
darçın (istəyə görə)
Hazırlanması:Şərbəti bişirmək üçün 1 l suya 800 q şəkər tozu və 1 x.q. sarıkök töküb qaynadın.
Unun üzərinə su səpib əlinizlə ovxalayın, umac hazırlayın. Sonra bunu xırda gözlü sürtgəcdən keçirin. Ələyib ununu çıxarın, quru dəsmalın üzərinə sərib qurudun.
1 kq kərə yağını əridin, umacı qaynar yağın içərisinə töküb taxta qaşıqla tez-tez qarışdırın. Umac sarı-qızılı rəngə çalanda üzərinə qaynar şərbət tökün. Yaxşı qarışdırıb altını söndürün.
Bu cür bişən halvanı həm boşqaba yayıb üzünü naxışlaya, həmçinin paxlava kimi doğraya bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, qaynar, töküb, sarıkök, şəkər, çalanda, Yaxşı, şərbət, tökün, qızılı, içərisinə, yağın, taxta, qaşıqla, qarışdırıb, qarışdırın, rəngə, halvanı, paxlava, həmçinin