• Umac halvası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 117816

Tarix : 21.10.2014, 11:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq un
1 çimdik duz
su
1 kq kərə yağı

Şərbət üçün:
1 l su
800 q şəkər tozu
1 x.q. sarıkök

darçın (istəyə görə)

Hazırlanması:
Şərbəti bişirmək üçün 1 l suya 800 q şəkər tozu və 1 x.q. sarıkök töküb qaynadın.

Unun üzərinə su səpib əlinizlə ovxalayın, umac hazırlayın. Sonra bunu xırda gözlü sürtgəcdən keçirin. Ələyib ununu çıxarın, quru dəsmalın üzərinə sərib qurudun.

1 kq kərə yağını əridin, umacı qaynar yağın içərisinə töküb taxta qaşıqla tez-tez qarışdırın. Umac sarı-qızılı rəngə çalanda üzərinə qaynar şərbət tökün. Yaxşı qarışdırıb altını söndürün.

Bu cür bişən halvanı həm boşqaba yayıb üzünü naxışlaya, həmçinin paxlava kimi doğraya bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: üzərinə, qaynar, töküb, sarıkök, şəkər, çalanda, Yaxşı, şərbət, tökün, qızılı, içərisinə, yağın, taxta, qaşıqla, qarışdırıb, qarışdırın, rəngə, halvanı, paxlava, həmçinin
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
zumrud
Bunu bilirem
2 noyabr 2015 02:12
1
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica