• Xiyar turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 83629

Tarix : 3.09.2015, 10:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1 kq xiyar ,
su (mümkünsə qaynar su),
4-5 şorba qaşığı qaya duzu,
1 şorba qaşığı toz şəkər,
10 diş sarımsaq,
2 çay stəkanı sirkə,
10-12 dənə cəfəri,

Hazırlanması:
Təzə, sərt, kiçik və eynı ölçüdə xiyar işlədin. İçlərində əzik, çürük və kifli olanları ayırın.
Təmiz yuyun.
Xiyarları bankalara doldurun.
Duzunu uzərinə əlavə edin.
Sarımsaqlarını da bankalara yerləştirin.
Sirkə əlavə edin.
Suyunu xiyarların üzərini örtəcək qədər tökün.
Cəfərini lap üstə qoyun və qapağını qapadın.
Dəzgah üzərində ya da düz bir yerdə 2 gün saxlayın ki , suyu azaldıqca üzərinə bir az daha su əlavə edin.
Qapağını möhkəm bağlayıb, sərin bir yerdə 4-5 həftə gözlətdikdən sonra istifadə edə bilərsiniz.
Not:
Xiyar turşusunun yeyiləcək hala gəldiyni i belə anlamaq olar. Xiyarların rəngi sarıya dönər. Ortadan ikiyə bölündüyündə ətinin rəngi çöldən içə doğru eynı və saf görünüşdə olur. Ayrıca dad və iyin dəyişməsi ilə də anlaya bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: xiyar, əlavə, bilərsiniz, rəngi, qaşığı, şorba, bankalara, yerdə, sonra, istifadə, həftə, gözlətdikdən, sərin, üzərinə, üzərində, Dəzgah, qapadın, saxlayın, azaldıqca, möhkəm
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
Hesenova
men tekce xiyar deyil bankaya pomidorda tokurem
16 sentyabr 2015 21:18
1
HAMIYA NUS OLSUN!
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN