• Sulu xingal resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9570

Tarix : 28.06.2015, 20:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Hər payına:
108 q qoyun əti,
40 q buğda unu,
10 q yumurta,
25 q noxud,
25 q ərinmiş yağ,
25 q baş soğan,
10 q sirkə,
20 q keşniş və şüyüd,
10 q nanə qurusu, duz, istiot.

Hazırlanması:
Hər paya qoyun ətinin kürək yaxud bel hissəsindən 2 tikə kəsilib bişirilir, sümüklərdən ayrılır. Bulyon metəl ələkdən keçirilir. Soyuq suda noxut 3-4 saat ərzində isladılır. Ayrı bir qabda yarım yarımhazır hala gələnə qədər bişirilir, sonra bulyona qatılaraq hamısı birlikdə bişirilir.
Un, su, yumurtadan duz qatılaraq bərk əriştə xəmiri yoğrulur, 1 mm qalınlıqda yayılır. Yayma 2-3 sm ölçüdə dörtkünc formada doğranır. Sonra qaynar bulyona salınır. Bişdikdən sonra içinə doğranıb yağda qızardılmış soğan, çərtilmiş keşniş, şüyüd qatılır və hamısı birlikdə hazır vəziyyətə çatdırılır.
Sulu xingal süfrəyə verilmə qaydası
Xörəyin üstünə nanə qurusu sərpilir və ayrıca olaraq yanına sirkə qoyulur.

Nuş olsun!

Etiketlər: bişirilir, qurusu, şüyüd, sonra, bulyona, birlikdə, hamısı, keşniş, qatılaraq, sirkə, qoyun, soğan, Bişdikdən, salınır, içinə, yağda, qızardılmış, qaynar, doğranıb, formada
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica